02/737.91.32 alternativescrisiscentre@gmail.com

 

 

 

 

PostAbortion - depressionHebt u een abortie gehad?

De keuze om een abortie te hebben, was waarschijnlijk een een moeilijke keuze voor u en waarschijnlijk had je op dat moment het gevoel dat je geen andere keuze had, door verschillende situaties.

Onmiddelijk erna voelde u zich misschien opgelucht dat het probleem is vervangen door emtionele onvoorziene problemen. U probeert deze pijnlijke gevoelens weg te stoppen en alles te vergeten om te kunnen doorgaan met uw leven. Vaak is een abortie geheim. De vrouw is misschien bang om veroordeeld te worden of kritiek te krijgen. Zelfs als familieleden of vrienden het wel weten, weten ze soms niet hoe ze moeten reageren. Misschien denken zij wel dat zij ook alles gewoon maar moeten vergeten.

Deze diepweggestoken pijn wordt soms ook wel “post abortion stress” genoemd en kan soms pas enkele jaren na de abortie naar boven komen. Herkent u zich hier in? Als u emotioneel afziet van de abortie is hulp aangeraden.

We bieden een vertrouwelijk hulpverlenings programma aan dat bestaat uit tien concrete stappen. Deze is mogelijk in Engels en in het Frans, als individu of in groep verband. Het programma helpt vrouwen om te praten over hun ervaringen en elke emotie dat opkomt met als doel om terug verder te gaan met hun leven.

Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.